C1-tytöille SM-hopeaa!
Julkaistu: 03.04.2023 15.14

C1-tytöille SM-hopeaa!

Kuva Pertti Flinck.

C1-tytöt voittivat C-tyttöjen SM-sarjassa hopeaa! Joukkueita oli yhteensä 132 ja hieno 16 joukkueen lopputurnaus oli kaiken lisäksi kotiturnaus Kangasalla. Finaalipeli ei olisi voinut olla millään lailla parempi, koska joukkue pääsi kokemaan pelin kuin liigajoukkue. Liigan faniryhmä sekä liigapelaajia oli kannustamassa tyttöjä, pelikenttä oli kuin liigalla, pallotytöt, kuulutus, musiikki ja koko tunnelma oli mielettömän upea.

Lauantaina alkulohkossa oli PuMa C1 (Helsinki), C1-Black (Mikkeli) ja HLPK C O (Hämeenlinna). PuMan voitimme heti lauantaina aamulla 2-1, mutta peli ei ollut helppo. Hämeenlinna laittoi myös hyvin vastusta puolustamalla, mutta se kääntyi sitten selvästi meille 2-0. Mikkeli oli etukäteen tiedetty kovaksi vastustajaksi, mutta vielä meille tuntematon, emme olleet aiemmin pelanneet vastakkain. Saimme oman pelin pidettyä ja voitimme pelin 2-0. Lohko oli kovin kaikista, mutta me pysyimme omalla tasolla ja halusimme todella 8 parhaan joukkoon ja voitimme koko lohkon voittamalla lauantaina kaikki pelit.

Tämän ansiosta sunnuntaille puolivälierävastustajaksi saimme toisesta B lohkosta 2. tulleen Orpo C1:n (Orivesi). OrPo antoi hyvän vastuksen puolustamalla koko ajan kaiken ylös, mutta meillä oli edelleen todella kova tahto ja tavoite olla 4 parhaan joukossa ja saimme onneksi hoidettua pelin meille 2-0. Tämän jälkeen odotimme kuka tulee meille välierävastukseksi. Yllättäen loppupeleistä oli pudotettu tuttuja joukkueita ja tähän peliin tuli vastaan Tsemppi (Pieksämäki). Aiempi kokemus heistä oli ja tiedettiin heidän puolustavan hyvin, sijoittuvan hyvin ja pelaavan joka tilanteen loppuun saakka. Peli oli tiukka ja meni kolmanteen erään saakka, mutta onneksi veimme voiton 2-1.

Finaalissa vastaan tuli uudestaan PuMa C1, joka todistaa meidän alkulohkon lauantaina jo olleen kova. Tunnelma oli kohdillaan, pääsimme pelaamaan kotona, kotijoukkojen kannustamana, liigajoukkueen tukemana, aivan kuin naisten pelissä tytöt ovat katsoneet pallovuorossa edustusjoukkuetta, niin nyt he pääsivät itse siihen tilanteeseen ja tunnelmaan pelaamaan. Valitettavasti turnauksen heikoin pelimme sattui siihen peliin ja emme saaneet riittävän kovaa painetta syötöllä vastustajalle, toisin kuin he saivat meille. Lisäksi PuMa tuntui nyt olevan kovempi kuin edellisenä päivänä ja meitä vietiin enemmän. Ensimmäinen erä kuljettiin aika tasoissa piste kerrallaan 19-19 tilanteeseen saakka, mutta sitten jäimme täysin kyydistä ja Puma vei erän 25-19. Toisen erän alku oli meiltä heikko ja olimme häviöllä 9-2. Onnistuimme kuitenkin taistelemaan ja nousemaan ja pääsimme tasatilanteeseen 24-24, mutta siitä Puma teki pisteet ja vei erän 26-24 ja koko pelin 2-0.

Joka tapauksessa tytöiltä loistava suoritus. Pelisali vaihtui Vatialan isolta kentältä lauantain jälkeen sunnuntaille Pitkäjärven lohkoon ja finaalipeliin oikein isolle kentälle Pitkäjärvellä. Tässä on jo syöttö-vo sekä passipelissä haastetta ja silti onnistuttiin hyvin. Olemme erittäin tyytyväisiä saavutukseen, tavoitteena oli päästä finaaliotteluun ja sinne päästiin pelaten ja taistellen joka ikinen peli voittoon ennen sitä. Hopeaan olemme nyt tyytyväisiä ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja kirkastaa mitali jatkossa sitten B-tytöissä :D C-tyttöjen SM-hopea on myös seuran ensimmäinen C-tyttöjen mitali ikinä. Aiemmat mitalit LP Kangasalan tytöille on tullut A-tytöissä (2004 3., 2007 1., 2009 3., 2011 2., 2012 1., 2013 1.)

Turnauksen All stars pelaajiin valittiin lisäksi meidän joukkuesta yleispelaaja Silvia Maglov sekä keskipelaaja Alina Nikkilä, isot onnittelut tytöillä valinnasta :)

Mahtava matka näillä tytöillä takana ja matkaa on vielä paljon edessä! Joukkueurheilu on kyllä upeaa :)