LPK B-pojat pääsivät B poikien SM finaaliin!
Julkaistu: 26.03.2023 13.58

LPK järjesti kotiturnauksen Pikkolan urheiluhallilla ja panoksena oli B-poikien SM-lopputurnauksen finaalipaikka. Kotijoukkue oli tyly isäntä ja finaalipaikka varmistui kolmella voitolla ja lohkon ykkössijalla. Toinen finaaliin tästä lohkosta selvinnyt joukkue oli Ylihärmän Junkkarit.

LPK - KaPo (25-12, 25-12)

Pienten käyntiinlähtövaikeuksien jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. LPK:n pituusylivoima verkolla oli merkittävä ja kun vastaanottokin toimi alusta lähtien, oli Martilla helppo työ rakentaa hyviä hyökkäyspaikkoja Jussille ja Aarnille keskelle ja Nuutille ja Kenulle laitaan. Nuutti kirjautti hakkurina peliin 11 pistettä, Kenu 8 pistettä ja Jussi, Aarni ja Lauri 5 pistettä mieheen.

Huomionarvoista on myös se, että Kassu pääsi pelin lopussa syöttövaihdosta kentälle ja päätti näin koko kevään jatkuneen pelitaukonsa vuodenvaihteen loukkaantumisen jälkeen.

LPK – Junkkarit (25-19, 25-18)

Ensimmäisessä pelissä huilanneet Elmeri ja Severi päästettiin nyt irti. Kummankin erän alku oli hieman hermostunutta ja virheiden täyttämää ja kumpaakin erää mentiin tasatahtia aina 16-16 -tilanteeseen saakka. Mutta kummankin erän viimeinen kolmannes oli LPK:n selvää hallintaa, kun viimeiset pisteet tulivat kotijoukkueelle tasatilanteen jälkeen 9-3 ja 9-2.

Pelissä Nuutti merkkautti 9 pistettä, Severi ja Aarni 8 pistettä. Myös Elmerille kirjattiin yksi hyökkäyspiste, kun hihalla heitetty toimituspallo putosi raakana vastustajan kenttään.

LPK – Arsi (25-17, 27-29, 15-13)

Viimeiseen peliin lähdettäessä tilastoja tarkkaan tutkimalla näki, että vain 31 pikkupisteen rökäletappio Arsille olisi voinut pudottaa LPK:n turnauksen kärkipaikalta. Ensimmäisen erän voitto varmisti ykkössijan, mikä saattoi piirun verran laskea latausta toiseen erään ja Arsi pääsikin yllättämään jatkopalloilla ja aiheutti näin kotijoukkueelle päivän ainoan erätappion. Kolmanteen erään onnistuttiin terästäytymään sen verran, että siitä kairattiin voitto ja näin ollen kotijoukkueen voittosaldoon saatiin kolmaskin ruksi.

Viimeisessä pelissä kierrätettiin rosteria eri pelipaikoillekin ja kaikki pääsivät vuorollaan kentälle. Nuutti oli tässäkin pelissä tehokkain 12:lla pisteellä ja Severi säesti hyvin 11:llä. Aarnille ja Jussille kirjattiin 7 ja Kenulle 5 pistettä.

Kokonaisuutena LPK esitti tänään tasaisen varmaa suorittamista erästä toiseen. Syöttöpeli oli joka pelissä vastustajien vastaavaa edellä ja vastaanottokin kesti vertailun muihin. Hyökkäyspelissä LPK oli lähes ylivoimainen tänään muihin nähden.

Kannustusjoukkoja johti tänään lopulta viisihenkinen rumpuryhmä. Siitä täytyy ehdottomasti tehdä perinne paitsi kotiturnauksiin myös vierasturnauksiin!