LPK Valkoiset A-pooliin!
Julkaistu: 22.01.2023 23.29

LPK Valkoiset matkusti sunnuntaina Säkylään DAM-tyttöjen B-pooliin. Vastuksena olivat edellisestä C-poolista tuttu Ylöjärven Ryhdin Valkoiset ja viime A-poolista pudonneet SoPa Tiikerit ja Säkylän Urheilijat. Näistä SoPaa vastaan olimme jo tasoturnauksessa vääntäneet kolme erää, mutta Säkylää vastaan emme olleet koskaan vielä pelanneet – alueleiriltä tuttuja tyttöjä sielläkin tosin useita.

Ensimmäisessä pelissä vastaamme asettui Ryhti. Tasaisen alun jälkeen ensimmäinen erä kulki meiltä varsin hyvin, ja erävoitto suht helposti 25-15. Toiseen erään lähdimme hieman muokatulla ryhmityksellä, ja paikoissa oli hieman hakemista. Ryhti johti erää parhaimmillaan jo 14-6, mutta rauhallisella omalla pelaamisella kampesimme rinnalle ja lopulta 25-22-erävoittoon. Ottelu näin meille puhtaasti 2-0.

Toiseen otteluun vastaamme tuli kotiyleisön vimmaisesti kannustama Säkylän Urheilijat. Ensimmäinen erä alkoi meiltä jälleen hyvin, mutta puolivälissä hukkasimme hetkeksi pelin punaisen langan, ja Säkylä nousi 5-10-tappioasemasta 17-14-johtoon. Saimme kuitenkin kerättyä rivimme ja veimme lopulta erän 25-21. Toisessa erässä oli samanlaisia käynnistymisvaikeuksia kuin ensimmäisessä pelissäkin, ja olimme pahimmillaan 5-11 tappiolla. Kampesimme kuitenkin mukaan erään ja tiukan väännön jälkeen veimme sen lopulta 29-27 ja koko ottelun 2-0. Kun SoPa voitti samaan aikaan toisella kentällä kolmessa erässä Ryhdin, varmistui jatkopaikkamme jo ennen viimeistä peliä. Halusimme siitä kuitenkin revanssin tasoturnauksessä kärsimällemme 2-1-tappiolle.

Ensimmäisen erän alussa revanssihenkeä ei valitettavasti näkynyt, vaan pelaajiemme ajatukset tuntuivat vaeltelevan jossain muualla kuin pelissä. Vasta 15-7-tilanteessa joukkue tuntui heräävän peliin, ja nousimme jo pisteen päähän, mutta kiri ei aivan riittänyt, vaan erä meni SoPalle 26-24. Toiseen erään SoPa teki useampia vaihtoja, mikä sotki hieman heidän peliään. Johdimme sitä alusta asti varsin selväsit, ja vaikka kaveri pääsikin hieman kaunistelemaan lukemia, erä silti meille 25-17.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta 4-4-tilanteen jälkeen pelistämme katosi taas fokus, ja muutaman virheen jälkeen SoPa olikin yhtäkkiä ensin 10-4-johdossa, ja kohta jo 15-4-ottelupallotilanteessa. Saimme vielä loppuun taisteluvaihteen päälle, mutta kun virhemarginaalia ei ollut, kiri loppui taas kesken ja erä numeroin 15-9 ja koko ottelu 2-1 SoPalle.

Kaiken kaikkiaan turnaus sujui erinomaisesti. Saimme vaikeillakin hetkillä pidettyä hymyn kasvoilla, eikä peli mennyt väkisin puristamiseksi. Tämä oli yksi tämän turnauksen tavoitteista, ja siinä onnistuimme erinomaisesti. Ja kyllähän A-poolipaikka maistuu hyvältä, kun ylämäkeä on tasoturnauksen jälkeen kavuttu E-poolista alkaen.