B-pojat mukana kamppailemassa Suomen mestaruudesta Sastamalassa
Julkaistu: 12.04.2023 21.34

B-pojat mukana kamppailemassa Suomen mestaruudesta Sastamalassa

LPK:n 07- syntyneiden poikien joukkue lähtee tosissaan kisaamaan hyvistä sijoituksista ensi viikonloppuna Sastamalassa. Tavallaan puolustettavana on edellisen kauden C-poikien mestaruus, mutta nyt ikäluokan vaihtuessa haasteet kasvavat kovasti, koska muut finaalijoukkueet koostuvat enimmäkseen 06-syntyneistä pojista.

– Omalla tasaisella pelillä läpi turnauksen meillä on mahdollisuus mitaleille, sanoo valmentaja Juuso

– Mitalinjanossa lähdetään, säestää Jussi.

– Hyvillä fiiliksillä finaaliturnaukseen, odotan innolla, kiteyttää Kenu varmaan kaikkien tuntemukset tässä vaiheessa.

Kuluneesta kaudesta ennen finaaliturnausta ei kellään ole muita kuin hyviä fiiliksiä ja samalla fiiliksellä mennään myös Sastamalaan. Erityisen hyvät fiilikset on Kassulla, joka on pari viikkoa sitten päässyt takaisin tositoimiin vuodenvaihteessa laskettelurinteessä sattuneen vakavan tapaturman jälkeen. Vielä vähän huonommalla tuurilla tapaturma olisi voinut päättää koko hyvin alkaneen peliuran alkuunsa ja peliluvan saamista onkin Kassulla edeltänyt pitkä ja puuduttava kuntoutus.

– Vihdoinkin pääsee takaisin pelaamaan, iloitsee Kassu

Täksi kaudeksi LPK:n riveihin siirtyi kolmikko Lempäälästä, kun Lempo-Volleyllä ei ollut enää riittävästi B-ikäisiä omaa joukkuetta varten. Tämä on tarkoittanut Kassulle, Kenulle ja Laurille kahden seuran reenejä.

– Hyvin on sujunut Lempon ja LPK:n kanssa ja treenejä on mielestäni tullut hyvä määrä. Treenit ovat erilaisia ja päässyt treenaamaan monipuolisesti eri osa-alueita, pohtii Lauri. Yhteispelin opettelu LPK:ssa uuden passarin kanssa on ollut edessä.

– Passitempo toimii välillä hyvin ja välillä huonosti, tuumii Martti.

Joukkueen pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Nuutti, joka on viettänyt vuoden alun Kuortaneen valmennuskeskuksessa.

– Enemmän pelejä ja reeniä on ollut ja kai se näkyy Kangasalankin joukkueessa. Uusia lämppäliikkeitä olen myös tuonut, Nuutti kommentoi.

Pistepörssissä vain pisteen päässä Nuutista on Severi, joka monipuolisena pelaajana on käynyt kauden aikana lähes jokaisella pelipaikalla. Ulospäinsuuntautuneena puheliaana kaverina hänellä on myös iso rooli hengenluonnissa.

– YP on mieluisin pelipaikka. Ja onneksi, jos oma peli ei suju, niin muut auttavat myös hengenluonnissa, Seve selventää.

Joukkueen yleisurheilutähdet Roope ja Jussi lähtevät myös innolla finaaliturnaukseen, vaikka yu-kilpailukausi onkin jo ovella ja reeniä tehdään myös jo kesää silmällä pitäen.

Joukkueen ainoa libero, Elmeri kantaa ison vastuun syötön vastaanottamisesta.

– Hyvin on mennyt, vaikka toista liberoa ei olekaan. Olisihan se hyvä että olisi toinenkin niin voisi vaihtaa, jos ei suju, Elmeri sanoo.

Syksyllä porukkaan tuli täysin uutena lajinaloittajana Wille. Tässä vaiheessa lentopallon aloittaminen alusta on aika harvinaista ja Willellä onkin ollut kova työ koittaa kiriä muita kiinni: muutamat muut kun ovat aloittaneet jo ennen eskari-ikää. Hyvien luontaisten pomppuominaisuuksien kanssa kehitys on Willellä ollut reipastahtista.

– Lentopallo on hauskaa ja varsinkin, jos suoritukset onnistuu. Kai tässä jonkin verran on kehitytty, mutta paljon on vielä opeteltavaa, Wille toteaa.

Rantaperkiön Isku, Vaasan Kiisto ja KempeLe nimetään suurimmiksi ennakkosuosikeiksi. Jussilla ja Nuutilla löytyy luottoa myös omaan joukkueeseen:

– Kovin suosikki ollaan, voittamaton kuningas! Ja ketään ei pelätä. Suosikkivastustajaksi Kenu nimeää Loimun ja Nuutti JyLen.

Joukkueen kapteeni Aarni lähtee turnaukseen rennolla fiiliksellä, mutta mitali mielessä. Aarni on ollut mukana poikien maajoukkuetoiminnassa koko kauden.

– Maajoukkueesta on tullut ennen kaikkea kokemusta ja tietoa miten toimia vaikeassa tilanteessa ja miten olla periksiantamaton, kommentoi Aarni.

Juuso on kokenut finaalitunnelmat pelaajana muutamia vuosia sitten.

– Nyt valmentajana pystyy samaistumaan pelaajien tuntemuksiin pelin aikana ja ymmärtämään milllaista kommunikointia milloinkin tarvitaan, Juuso kommentoi.


Lopuksi vielä muutama täsmäkysymys:

Martti: mikä sykähdyttää enemmän: ässäsyöttö, onnistunut passi siirtohyökkäykseen vai tappotorjunta? – tappotorjunta.

Roope: onko sulla joukkueen nopein käsi? – mulla tai Jussilla

Nuutti: jatkatko siilillä vai annatko vielä tukan kasvaa? – vähän aikaa mennään siilillä, mutta ensi kaudella voisi taas vähän kasvattaa

Kassu: mikä on parasta turnauksissa? – no voittaminen tottakai

Elmeri: leija vai hypäri? – hypäri

Severi: oletko mieluummin pallontappaja, nöyrä puolustaja vai pelin henkinen johtaja? – pallontappaja

Juuso: mikä sykähdyttää eniten? – pitkien pallorallien voitto sekä hyvällä pelisilmällä voitetut pisteet